onsdag den 6. oktober 2010

Psykiatrisk Mobilteam & andet øregas

Hejsa allesammen

Jeg var ved lægen igår og hun var bare så super sød og hjælpsom og i samarbejde med min psykolog, havde de fået snakket om hvad der skulle ske. Så idag har jeg haft besøg af en fra det Psykiatriske Mobilteam her i Viborg og sikke en forløsning. Nu sker der endeligt noget.
Så det er rart! Hun kommer igen her i dag lidt senere med noget suplement til det medicin jeg får, så jeg kan få en bedre søvn om natten og det glæder jeg mig bare SÅ meget til.
Jeg tror det er over en måned siden jeg har sovet sådan rigtig godt om natten. Så jeg er rimlig udkørt!

På et tidspunkt var der en som kommenterede et af mine indlæg mht. hun kunne ikke forstå jeg kunne overkomme og skrive blog, når jeg har en svær depression. Til det må jeg også svarer, at det er ikke altid jeg kan overkomme det, men min blog er min form for dagbog - et sted hvor jeg kan få luft. Jeg ville ønske jeg kunne overkomme det hver dag, men det kan jeg ikke. Desværre
Min blog for er mig er hvor jeg kan skrive istedet for at jeg sidder og har en debat med mig selv indeni mit hovede! Jeg ved ikke om det giver nogen mening for jer, men det gør det for mig.

Fysisk overkommer jeg ikke ret meget for tiden og ja, det at skrive her er også lidt mere af tvang fra mig selv af. Jeg ligger på sofaen under min kærestes dyne med computeren og jeg glæder mig bare til at han kommer hjem. Han er min klippe og han er den eneste grund til at jeg bliver ved med at kæmpe.

Jeg har fået at vide et par gange nu, at jeg er lidt a-typisk for en med en svær depression. Og det syntes jeg jo er lidt interessant, for hvad mener de med det.
Jeg har indtil videre sådan kunne finde ud af:
1. Det er fordi jeg har et fighter- gen, at jeg ikke giver op, men bliver ved og ved med at kæmpe.
2. Jeg er en drengede pige, så mine reaktioner er ligesom både en mands & kvindes, når det gælder min depression dvs. det ene øjeblik kan jeg tude helt uhæmningsløst og det næste ser jeg rødt og har lyst til at skade andre.
3. Jeg kæmper imod min trang til at drikke, hver evige eneste dag. Hvorimod andre bare ikke altid kan modstå deres trang.

Jeg siger ikke med det her jeg skriver, at jeg er en ener, for jeg ved, at der er mange ligesom mig, der  har en atypisk depression og det er så forskelligt for hver individuelle person.

Jeg kan f.eks. derimod ikke styrer mig selv når det drejer sig om penge! Jeg får lommepenge! Jeg har selv valgt og spærre mit visakort. Jeg har mit hævekort - men tager det ALDRIG mere med ned i byen, for jeg kan bare ikke lade være med at bruge pengene! Og hvad bruger jeg så pengene på tænker i nok! Ja, det er ALT & intet!
Et eksempel kan være sidste år vi var på ferie i Berlin, der brugte jeg over 5000 kr på under en time på at købe perler, fordi jeg lavede smykker, for det hjalp/hjælper mig med lære at koncentrerer mig. Og det gjorde mig glad i den time det stod på og jeg var da også lykkelig et par dage efter, men derefter, ja, så hjalp det mig ikke en skid, for så blev jeg ulykkelig over alle de penge jeg havde brugt.

Et andet eksempel kan være at jeg tog på husflidsmessen i sidste måned og ja, jeg havde aftalt med min kæreste om, at jeg måtte bruge så og så mange penge og det var også HELT fint tænkte jeg, MEN jeg tog jo mit hævekort med mig og så gik jeg da bare udenfor at hæve flere penge, for der var SÅ mange ting jeg bare måtte have på messen! Så der røg der vist omkring 2000 kr på et par timer.

I weekenden var jeg så på Convention, det er hvor man kan mødes med andre scrappere og der havde jeg fået love til at brug 1000 kr og jeg havde ladet mit kort blive hjemme og jeg havde lavet en liste over hvad jeg skulle have og det gik fint og jeg fik nogle rigtig gode køb hjem. Det skal dog siges at da jeg ikke har været ovenpå længe, så fik jeg ikke rigtigt noget ud af Conventionen! Det var for højlydt og for mange mennesker, men dermed ikke sagt, at jeg ikke skal til engang igen, når jeg får det lidt bedre! :o)

Man kan jo godt sige at jeg har en misbruger person og jeg kæmper med den hver dag, men det er ikke det der definere hvem jeg er.

Jeg har da også fået nogle spydige kommentarer med på vejen fra andre jeg kender, hvis jeg har brugt en del penge, hvor de siger "Ja, det handler jo ligesom om, at man skal lære og kunne begrænse sig" 

Ja, hold nu bare kæft! Tror I ikke godt jeg er klar over det?
Hvis jeg kunne styrer mig, så gjorde jeg det da også og jeg har også gjort ALLE de tiltag, jeg nu engang kan gøre for ikke at bruge for mange penge. Og jeg er faktisk stolt af mig selv, at jeg har overholdt min aftale mht. mine købe den sidste måned og at der har været plus på min konto, for det er der ellers normalt aldrig!

Folk tror de er så kloge og at de siger jeg kan godt forstå hvordan du har har det!

GU FANDEN KAN I SGU DA EJ DET! MEDMINDRE I SELV HAR VÆRET IGENNEM DET!

Jeg lytter gerne til folk! Men altså folk der bare lukker BRÆK ud af ørerne for at lyde interessant og som om de har helt tjek på alt det med depression! LUK NU BARE LIGE ARRET! :o) 
Man kan hurtigt finde ud af om det er en som kender noget til det eller ej! 
 
Med det jeg skriver, så er det altså ikke møntet på dem som læser min blog, men mere, for at jeg kan få ord på det hele! For jeg ved at ude i verden sidder der andre som har det ligesom mig!!
Og nu vil jeg gerne EN GANG FOR ALLE SLÅ FAST ORDET "LYKKEPILLER" EKSISTERER IKKE I MIT UNIVERS!
JEG FÅR MEDICIN LIGESOM, HVIS DET VAR EN ELLER ANDEN HJERTE PATIENT, SOM HAVDE BRUG FOR SIN LIVSVIGTIGE MEDICIN!
MIN MEDICIN GØR MIT LIV TÅLELIGT AT LEVE OG JEG BLIVER IKKE "LYKKELIG" AF DEN. DEN FÅR MIG IGENNEM MIN HVERDAG!  

Nu vil jeg sige tak for idag, for nu kan jeg mærke jeg er blevet lidt mere klar i mit hovede efter at have fået alt det her ud! :o)

Knus & krammer Mie

4 kommentarer:

 1. Hej søde.
  Jeg forstår hvordan du har det, og når du siger at du ikke kan "mærke" kærligheden til din kæreste, så er det sådan jeg selv tænker :-/ Pengemisbrug.... Know ALL about it. Jeg er glad for at du kan få luft på denne måde, og jeg håber det hjælper dig, for intet jeg kan sige, kan desværre gøre det bedre... MEN... Som før nævnt. Måske er dagen i morgen bedre, og som lille bonus, så sender jeg en lille pakke til dig imorgen ;-) Måske den kan kvikke dig lidt op i en halv time eller to ;-)
  Knus

  SvarSlet
 2. Hejsa søde Jeanne!

  Det er nemlig det, man kan aldrig vide hvad dagen bringer imorgen! Heldigvis har de nu indset, at min medicinering ikke har været helt i top, så nu gør de noget ved det! :o)
  Så jeg ser lysere på tingene!

  Knus fra mig

  Ps. Glæder mig til pakken og jeg er sikker på, at den kan kvikke mig op i længere tid end en halv time! :o)

  SvarSlet
 3. Hej Mie
  Fandt din blog da jeg søgte på mobilteam i Viborg. Jeg skal selv have en snak med dem i morgen omkring min situation.
  Jeg vil også give dig et skulderklap for din holdning omkring de såkaldte "lykke"piller. Det er nemlig medicin som alt andet.

  Du er velkommen til at checke min blog ud, hvis lysten er der.

  Knus
  Simone

  SvarSlet
 4. Hejsa du beskriver min verden rigtigt meget jeg har lavet nogenlunde samme losning med mit hæve kort som du..... hader ofte mig selv for at jeg ikke kan stole på mig selv.....

  hilsen fra Anne

  SvarSlet