torsdag den 13. januar 2011

Sikke en uge/ What a week

Hej med jer!

Ja, som overskriften har det været lidt af en hård uge for mig. Jeg var så uheldig og rende ind i noget mave influenza og ja, jeg er ikke helt på toppen endnu, derfor har der også været noget stille her på bloggen.
Igår var jeg til møde mht. hvad der skal ske i fremtiden og jeg skal starte nede på noget som hedder Daghus Viborg og jeg glæder mig, for jeg føler det er den rigtig vej fremad for mig! Så på næste fredag skal jeg ud og sige farvel til dem ude på Vestergaard Pack! Jeg holder ufatteligt meget af menneskerne derude, men når man kan mærke det går den forkerte vej, så er det også det forkerte sted for mig at være, men jeg er komme langt med min selvudvikling imens jeg har været der, så skal jeg bare have det rigtig skub til det sidste, så jeg kan komme tilbage på arbejdsmarkedet igen, nok ikke på fuld tid, men jeg tager hvad jeg kan få!

Igår fik jeg endelig lavet den spinatlasagne som jeg har snakket om med min kæreste længe og ja, den blev faktisk rigtig god!

Så here goes med opskriften:

Spinatlasagne


1-2 pakker friske lasagne plader. 
(jeg brugte kun 1, men den kunne sagtens have klaret flere plader, men mit fad var ikke stort nok)

Til spinatmasse: 


1 pose frosset spinat (450-500 gram)
2 bægre Ricotta ost ( svarer cirka til 500 gram mener jeg)
Revet muskatnød/ eller stødt muskat = efter smag
Salt & Peber 

Du tager spinaten ud og lader den tø op, måske dagen før.

Så varmer du en gryde op med en lille smule fedtstof. 

Når gryden er varm nok tilsætter man spinaten og lade vandet mere eller mindre fordampe.

Så tilsætter man Ricotta osten og rører godt rundt, til en ensartet masse. 

Derefter smager man til med salt, peber & muskatnød.

Tomatsovsen:

2 dåser økologiske flåede tomater
3 mellemstore skrællede gulerødder
2 hele pillede fed hvidløg (i ved dem hvor man kan købe dem i en kurve og de er store "fed", i forhold til dem i net)
Frisk basilikum plante 
Sukker, det der svarer til ca. 1 spsk, måske en lille smule mere
1-2 pillede løg afhængig af størrelse
 Olivenolie
Salt & Peber

 Jeg startede med at blende de skrællede gulerødder med basilikum (6-7 blade).

 Så hakkede jeg mine løg fine, man kan også vælge og blende dem med det andet.

Jeg varmede min store sautepande op med olivenolie på. 

(Jeg sværger til Eva Trio's Dura Line gryder, det er de eneste jeg efterhånden bruger)

 Når olien er varmet nok op tilsætter jeg mine gulerødder, basilikum og løg på panden og rører rundt i det.

(Jeg er over det hele tiden, så det ikke brænder på.)

 Så presser jeg mine hvidløg med en hvidløgspresser udover det og varmer det med for smag.

Lidt efter så tilsætter jeg de flåede tomater og rører rundt.

Så plukkede jeg en god håndfuld basilikum mere og hakkede og kom det i, sammen med salt & peber og sukker. 

Jeg lod det småkoge i 5 min.

Jeg tager det af varmen og lader det stå og trække.


(Jeg tilsætter sukker, da jeg syntes det er med til at få smagstonerne ordentligt frem).

Bechamelsauce:
20 gram smør
20 gram mel
4 dl sødmælk
Salt & hvid peber 
Evt. revet muskatnød/stødt muskat


Smelt smørret.

Drys mel i og rør det sammen med smørret.

Spæd med mæl under piskning og lad saucen koge 3-5 minutter ved svag varme under stadig omrøring.

Smag til med salt & peber. Evt. også en anelse muskatnød.

Når du skal samle lasagnen så start med at komme spinat masse i bunden, derefter tomatsauce, Béchamel og så lasagneplader og sådan skifter man med at gøre. Og så tilsidst kommer man revet mozarella ost på toppen.

Vi var 2 til og skulle dele den, MEN der kunne sagtens have været 2 mere om den, især også hvis man servere en lækker salat og flutes til.
Så jeg vil sige min opskrift er til 3-4 personer.

Homemade tomatsauce

Spinat m. Ricottaost

Hjemmelavet Bechamel

Taget imens jeg var igang med at "samle"lasagnen










Spinach lasagna




1-2 packets of fresh lasagne sheets/plates.
(I used only 1 but it could easily have used more plates, but my "pot" was not large enough. Don't know the word for it)


For spinach mass:

1 bag frozen spinach (450-500 grams)
2 cups Ricotta cheese (approximately 500 grams )
Grated nutmeg / or ground nutmeg = after taste
Salt & Pepper


You take out the spinach and let it thaw out in the frige, maybe the day before.


Then you heat a saucepan with a little bit fat.


When pan is hot enough add spinach and stir untill the water is more or less evaporated.


Add to this, Ricotta cheese and stir well until it's "melted" out in the spinach (again I can't find the correct word)


Then taste it with salt, pepper & nutmeg.

Tomato sauce:


2 cans of organic chopped tomato 


3 medium peeled carrots
2 whole peeled garlic cloves ( In Denmark we can get big cloves and small ones, I use the big ones.) (If you use the small ones I'll guess you need to use 4 or more.


Fresh basil plant
Sugar, around 1 tablespoon, maybe a little bit more
1-2 peeled onions depending on size

 
Olive oil
Salt & Pepper



 
I started to blend the peeled carrots with basil (6-7 leaves).



 
So I chopped my onion fine, you can also choose to blend them with the other.


I warmed my big sautepande up with olive oil.


(I swear to Eva Trio Dura Line's pots, it's the only one I now use)



 
When the oil is warmed up enough, I add my carrots, basil and onion to the pan and stir it.


(I'm over it constantly, so it does not burn.)



 
So I push my garlic with a garlic press over my carrot mass and heat it.


A little later  I add the chopped can tomatoes and stir.


So I picked a good handful of basil and chopped it and put it in, along with salt & pepper and sugar.


I let it simmer for 5 minutes.


I'll take it of the heat and let all the flavours get out in the sauce .

 

Bechamel Sauce:
20 grams butter
20 grams flour
4 cups whole milk (4 dl)
Salt & white pepper
Possibly. grated nutmeg / ground nutmeg

Melt butter.


Add the flour and mix with butter.


Dilute with milk during whipping and let the sauce cook 3-5 minutes over low heat stirring constantly.


Season with salt & pepper. Possibly also a little nutmeg. It's up to you

When you need to assemble the lasagne then start to get spinach mass at the bottom, then tomato sauce, bechamel and  lasagna plates and so you change to make. And then finally get shredded mozzarella cheese on top.


We were 2 and had to share it, but there could easily have been 2 more on this, and especially if you serve a delicious salad and baguettes to.
So I'd say my recipe is for 3-4 people.


Enjoy! If you have any questions just ask! :o)




Hugs Mie

1 kommentar:

  1. de billeder gør mig sulten:) dejligt sæt eva redskaber

    SvarSlet