tirsdag den 1. marts 2011

Kan man læse bøger, når man har en depression? Åbenbart ikke, ifølge nogen!

Hejsa allesammen!

Ja, jeg har som sagt haft en træls periode og ja, sådan er det bare og jeg kæmper min kamp hver eneste gang for at komme igennem dem! Nogle af de ting som hjælper mig igennem er som sagt at læse bøger og være kreativ, men der er åbenbart nogen som IKKE mener man kan læse bøger, når man har en depression, men at jeg skulle have angst for arbejdsmarkedet istedet for!!!  Jeg fik denne lille besked fra en:

"Jeg må sige at det er utroligt at du kan samle dig om at læse bøger, når du er så langt nede i depressionen som du siger. Det er ellers noget der kendetegner depression, at man ikke kan.
Tror du ikke det er noget andet der er galt med dig end depression? Angst for arbejdsmarkedet måske?

Jane Christensen - Aabybro"


Jeg må sige til den person, som har skrevet dette og ja, jeg kender ikke personen, selvom at jeg oprindeligt er fra Aabybro, hvor hun kommer fra!

TAK fordi du sparker til mig imens jeg ligger ned! Den lusede kommentar fik mig lige længere ned med nakken end jeg var i forvejen og ja, jeg var faktisk på nippen til at lukke min blog! MEN nej, det skal du sgu ikke have lov til! Det er uvidende folk som dig, der forstår, at få en længere ned i sølet end man er i forvejen!

Før jeg blev syg arbejdede jeg i køkkenbranchen og der var IKKE noget som hed et liv! Mit liv var mit arbejde og jeg elskede det mere end noget andet i verden for jeg vidste, at jeg var god til det! Jeg har haft vagter som lød på 17 timer i et døgn og normalt lød min hverdag, at jeg arbejde fra kl. 10.00 måske før og så til kl 23.00 om aftenen hver ENESTE dag i ugen!Og så bilder du dig ind og sige at der er andet galt med mig end en depression og jeg har angst for arbejdsmarkedet! Ja, undskyld mig, men hvad fanden bilder du dig ind.
Jeg har fået en diagnose som lyder på letter OCD og noget paragraf et eller andet vedrørende mine gentagende depressioner, men engang, når min kæreste kommer hjem og han finder mine papirer frem, så skal jeg glædeligt få skrevet de korrekte termer ind.

Jeg var SÅ stolt af mig selv, at jeg endelig har kunne læse nogle bøger, så hurtigt, men IGEN som jeg skrev, det var børne og ungdomsbøger og de var sgu svære for mig at læse, men når man har 24 timer i døgnet i sin seng pga. ens krop ikke vil lystre, så var det STORT for mig at få læst de bøger og at du så "Jane Christensen" skal komme og smide sådan en kommentar. Jeg græde meget længe over den og ja, det har taget mig tid og komme ovenpå det! Heldigvis har jeg en dejlig familie og den mest fantastiske kæreste på jorden, som har støttet mig efter det.

Jeg ved godt folk siger, at så kan jeg bare lave min blog privat, men det kan bare ikke passe, at når man er åben og vil fortælle andre om hvordan man har det og kommer igennem det, at så skal man have smidt i hovedet.

Jeg har bare så ondt af dig Jane Christensen og dine nærmeste, som måske har det som mig eller får det, for du har virkelig ikke nogen form for forståelse, hvad det angår! En depression er forskellig fra person til person og ikke en person er ens.

2 kommentarer:

  1. jeg synes nu det er flot at du har fået læst... har aldrig selv hørt at man ikke kan læse når man har en depression, jeg synes at bøger er dejlige da man kan forsvinde ind i en stressfri verden

    kram

    SvarSlet
  2. Jeg vil holde med dig i at man godt kan læse selvom man har en depression, og det er sikkert med til at fjerne tankerne fra alt hvad der er træls og svært, og dermed give et frirum i alt lidelse.... Jeg har faktisk selv læst både om stress og depression imens jeg var syg, for at blive klogere på de ting der sker i kroppen og hjernen og for at få nogle redskaber til at komme igennem det. Ligeså mange forskellige mennesker der er, ligeså mange forskellige baggrund er der for en depression, og ligeså forskelligt er det hvad man kan når man er syg, ligesom der er forskel på hvad man kan de forskellige dage... andres uvidenhed og fordomme hjælper ikke... Og ALLE kan få en depression, det har intet med dovenskab eller personlighed at gøre.... Desuden er kreative syslerier super terapi. jeg har desuden haft stor glæde af Bodytalk som er en terapiform, der kan hjælpe kroppen i balance igen, både fysisk og psykisk.
    Mange hilsener fra en som ønsker det allerbedste for alle der kæmper med stress eller depression. Rikke Breiner

    SvarSlet